ALTERNATIV AFLASTNING

Alternativ aflastning (AA) §52.3.5 og §44 jf. §84.

Alternativ aflastning er en del af CSBs vifte af tilbud under Stensagergården. Alternativ aflastning er et tilbud for mere selvhjulpne (eks. personlig hygiejne, socialt & mobilt) unge med handicap i alderen 12 – 18 år med betydelig og/eller varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Der arrangeres cirka 10 weekendophold samt syv dages sommerferie om året i form af ture rundt i Danmark. Aflastningen finder sted i feriecentre og sommerhuse, så der er tale om et matrikelløst aflastningstilbud.

Weekendture og ferie
Hver fjerde weekend ruller busserne ud fra Stensagergården. Alternativ aflastning er fortrinsvis for mobile unge.
Vi tager til Mariendal strand, der ligger smukt ved Ajstrup omgivet af strand og flot natur. De unge er inddelt i to hold på weekendturene og når vi tager afsted på ferie. Man skal have en bevilling på 47 døgn.
Alternativ aflastning er målrettet unge fra 12 – 18 år med nedsat fysisk og/eller psykisk nedsat funktionsevne.

Program for weekender
Formålet med weekendturene er at understøtte de unges sociale kompetencer og styrke et godt fællesskab. Konkret foregår det ved forskellige aktiviteter- både ude og inde. Vi hjælpes med alt det praktiske såsom madlavning, rengøring og lignende. På den måde bliver alle naturligt aktive i deres eget liv.

Tryghed og respekt
Vi arbejder målrettet med værdier som tryghed, respekt og at kunne indgå i ungdomsmiljøer, men først og fremmest er alternativ aflastning de unges frirum, hvor der kan holdes weekenden med ens kammerater.
Det er også er frirum fra forældrene og omvendt. Der arbejdes med selvstændiggørelse og forberedelse til voksenlivet, hvor de skal lære at bo for sig selv eller sammen med deres kammerater og hvor forældrene skal støtte op på en anden måde.